Отслабване с разделно хранене - без гладуване и медикаменти
Искам да отслабна! Навярно много от вас някога са опитвали отслабване за кратко време. Със сигурност в повечето случаи това е ставало с подлагане на жестоко гладуване, с което сте измъчвали организма. Това обаче има много кратък ефект, дори е като бумеранг, който се завръща с двойно по-голяма сила. Понятието Разделно хранене надявам се е познато на доста хора, дали обаче сте запознати какво всъщност означава то и какво се постига с него ? Ако искате да отслабнете чувствително, без да се лишавате от храна и да се налага да гладувате, то подходящият метод за това е Разделно хранене и избягване на 10 вредни комбинации храни.
Едноседмична програма за отслабване - без гладуване
Следната едноседмична програма е ефикасна и изпробвана лично от мен, за което гарантирам, че е успешна стига да се спазва стриктно и точно менюто, както е препоръчано за всеки отделен ден.
Посочените рецептите са за две порции, като се предполага, че ще споделите чудесната идея със своята половинка или друг член от семейството, защото добрата идея е хубаво да помогне на още някой във вашият кръг
П О Н Е Д Е Л Н И К
7ч. – билков чай.
10ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
1 чаша листа от глухарче или зелена салата
1чаша листа от див чесън
1 супена лъжица студено пресован зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Листата се накъсват и се прибавя зехтинът (олиото).
Чушки, пълнени с извара
4 чушки
300 г обезмаслена извара
1 връзка магданоз
2 листа босилек
Чушките се измиват и почистват, към изварата се прибавят нарязани магданозът и босилекът; с приготвената смес се напълват чушките. Ястието се поднася сурово.
ВЕЧЕРЯ
1 чаша зелена салата
1 чаша листа от млада коприва
1 връзка магданоз
1 лъжица зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
Зеленчуците се нарязват на ситно, разбъркват се със зехтина и лимоновия сок.
В Т О Р Н И К
7 ч – билков чай
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата от зеле и моркови
200 г зеле
200 г моркови
1 супена лъжица зехтин или олио
½ лъжица лимонов сок
Зелето се нарязва, морковите се настъргват, разбъркват се със зехтина и лимоновия сок.
100 г обезмаслено сирене
ВЕЧЕРЯ
Салата от краставици с копър
300 г краставици
1 връзка копър
1 супена лъжица зехтин
сок от един лимон
Краставиците се измиват, обелват се, нарязват се по възможност с къдрав нож и се добавя част от копъра; подправя се със зехтина и лимоновия сок, подрежда се в елипсовидни чинии и се украсява с останалия копър.
Лапад с ориз на фурна
350 г лапад
1 китка джоджен
½ чаша ориз
2 супени лъжици зехтин или олио
2 чаени чаши вода
Лападът се изчиства от жилките, измива се и се нарязва ситно, добавя се нарязаният и измит джоджен; отделно се поставят в тава измитият ориз и нарязаният на ситно лук; заливат се с водата и се поставят в загрятата фурна; след като заври, се добавят нарязаният лапад и джоджен, запича се и 5 минути преди да се извади, се прибавя зехтинът (олиото).
С Р Я Д А
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Зелена салата
1 чаша листа зелена салата
1 супена лъжица студено пресован зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Листата се накъсват и се пирбавят зехтинът (олиото) и лимоновият сок.
Риба
500 г скумрия, лефер или шаран
2 супени лъжици растително масло
½ лимон
4 скилидки чесън
Рибата се оформя на порции, поставя се чесънът във вътрешността, увива се в пергаментова хартия, намазана отвътре с растително масло; пече се във фурна в намазана с растително масло тавичка. Ако предпочитате, може да изпечете рибата на скара. Сервира се с резенче лимон.
ВЕЧЕРЯ
Салата 100 г домати
100 г краставици
1 супена лъжица зехтин или олио
1 връзка магданоз
Доматите и краставиците се измиват и нарязват, подправят се със зехтина и се посипват с нарязания магданоз.
Ч Е Т В Ъ Р Т Ъ К
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни осочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
2 средно големи черни репи
4 средно големи моркова
1 връзка магданоз
1 супена лъжица зехтин
сок от 1/3 лимон
Морковите и ряпата се настъргават, прибавят се зехтинът и ломоновият сок и се поръсват с магданоз.
Пълнени тиквички със соя
4 млади тиквички 1 връзка копър
250 гр. Соя 2-3 стърка чесън
1 връзка магданоз 2-3 стърка лук
1 супена лъжица растително масло
Тиквичките се обелват, нарязват се на две и се изважда съдържанието им. Соята се залива с топла вода, за да набъбне за половин час. Към нея се прибавят сърцевината от тиквичките, една връзка магданоз, една връзка копър, растителното масло, чесънът и лукът и с получената смес се пълнят тиквичките.
ВЕЧЕРЯ
Салата
¼ малка червена зелка
1 малка глава лук
1 супена лъжица зехтин или олио
1 супена лъжица ябълковоцет
1 връзка магданоз
Зелката се измива и се нарязва, обеленият и нарязан лук се прибавя към нея, подправя се със зехтина и оцета и се украсява с магданоза.
Картофи, печени на фурна
4 средно големи картофа се измиват с четка и се изпичат на скарата във фурната. Консумират се с обелките, като още топли се разрязват на две. Подправят се с малко зехтин и копър.
П Е Т Ъ К
7ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата от червено цвекло
400 г червено цвекло
1 връзка мажданоз
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
½ супена лъжица лимон
Цвеклото се обелва, настъргва се на средно ренде, прибавят се растителното масло и лимонът и се наръсва с магданоз.
200 г пилешко месо – бяло или бутче без кожата.
ВЕЧЕРЯ
Салата от млад пресен спанак с консервирани царевични зърна
120 г спанак (лапад)
1-2 стърка зелен лук
1 връзка магданоз
3 супени лъжици царевични зърна
1 супена лъжица зехтин или олио
1 чаена лъжичка лиминов сок
Спанакът (лападът) се почиства, измива се и се нарязва на едро. Лукът, магданозът и копърът също се нарязват и се прибавят към спанака. Всички продукти се смесват, като се добавят и царевичните зърна, заливат се със соса от зехтина и лимоновия сок.
С Ъ Б О Т А
7ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата с кълнове
1 зелена салата
1 връзка репички
125 г соеви кълнове
1 връзка магданоз
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
2-3 стърка зелен лук
3 супени лъжици кисело мляко (нискомаслено)
Нарязаните зеленчуци се смесват, изсипват се в салатиера и се заливат с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица зехтин, като се добавят две пресовани скилидки чесън и връзка ситно нарязан магданоз.
Таратор
500 г кисело мляко (нискомаслено)
1 краставица (2 малки салатки)
3-4 скилидки чесън
4-5 стърка копър
Млякото се разбива, прибавят се краставицата, нарязана на малки кубчета, пресованите скилидки чесън, зехтинът и копърът.
ВЕЧЕРЯ
Салата от маруля, пресен лук и репички
1 маруля
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка репички
1 супена лъжица зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Марулите се нарязват на едро, лукът и репичките също се нарязват, смесват се, заливат се с растителното масло и лимоновия сок и се разбъркват добре. Салатата се оформя в подходящи чиники и се наръсва с магданоз и част от репичките.
Н Е Д Е Л Я
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
2 – 3 моркова
½ средна глава алабаш
1 връзка магданоз
2 – 3 стърка босилек
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
1 супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет
Морковите се измиват и се настъргват на средно ренде, към тях се прибавя настърганият алабаш. Поливат се със зехтина и лимоновия сок и се гарнират с магданоза и босилека.
Варено яйце или парче соев кашкавал.
ВЕЧЕРЯ
Салата от домати, орехи и чесън
300 г домати
1 глава лук
2 супени лъжици зехтин или олио
4 – 5 скилидки чесън
4 – 5 стърка магданоз
Доматите се нарязват на кръгчета. Подреждат се в плато или в отделни чинии. Подправят се с растително масло и се поръсват с нарязания лук, счуканите орехи, чесъна и магданоза.
Зеленчуци на пара
2 млади тиквички (около ½ кг)
2 – 3 зелени чушки
3 средно големи моркова
250 г картофи
30 г олио или зехтин
1 връзка магданоз
1 лимон
Зеленчуците се нареждат в тенджера върху решетка, под която има малко вода, или направо във врящата вода, ако нямате решетка. Захлупват се, задушават се на тих огън до омекване. Нарязват се и се подреждат в плато, заливат се със зехтин и с остатъка от водата, в която са се задушавали, украсяват се с нарязания на ситно магданоз и с резенчета лимон.
Още много подобни и други идеи за бързо отслабване с разделно хранене ще намерите на адрес: RazdelnoHranene.start.bg
На това ли му казвате разделно хранене БЕЗ ГЛАДУВАНЕ? Ако ям само това за 7 дни, на 8-ия ден ще съм толкова гладна, че ще изям всичко, което видя!
ОтговорИзтриванеА аз ако изям всичко това накрая на седмицата ще съм качила поне 2 кг. Имам чувството, че и от въздуха пълнея...
Изтриванехахахахаххахха ти хипопотам ли си или човек бе учудваш ме :Д :Д :Д :Д :Д
ИзтриванеЗначи не съм специалист, но мисля че проблемът ви идва от застоял начи на живот.
ИзтриванеМного мразя диети, те всички са така, където ти пише дословно какво да ядеш " 2-3 стръка лук, 2-3 зелени чушки...." Аман! Предпочитам да ми се даде избор - това и това можеш да ядеш, избирай какво да си купиш, а не да следваш някакво скапано меню. От вчера съм на 90-дневната диета. Тя пак е с разделно хранене. Поинтересувайте се, но можеш да си избираш какво да ядеш, просто от храните, които са ти позволени за деня. Сам избираш каква да ти е салатата. Какво месце ще хапнеш, за всеки ден просто имаш някакви идеи и ти си избираш. Днес бях на картофи.. на обяд си хапнах стабилно и салатка. Вечерях в 7 и нещо половината от това, което съм изяла като количество на обяд. В момента умирам от глад, ама какво да правя... Утре пък ще ям спагети, а вечерята ще ми е торта! Яко! Но пък четвъртия ден е само на плодове. Там ще бъде кофти.. Ще видим. Но това горе ми е смешно.
ОтговорИзтриванеНЕ спазвайте това горе, а само принципът за несмесване на видовете храна. С разделно хранене за 6 месеца свалих 12 кг с настроение. На всеки кг изяждах по един голям шоколад. Успех на всички. С времето сатва начин на живот. Не е било проблем да ям варено яйце, месо и богата салата със сирене. Не съм изпадала в крайности да не смесвам протеини от един вид. Така че успех. Овчарската сала е прекрасен вариант за този вид хранене, дори и в количество от 1 кг. Чаааооо
ИзтриванеТОВА МЕНЮ КАТО ГО ПРОЧЕТОХ И ВЕДНАГА СЕ ЗАПЪТИХ КЪМ КУХНЯТА ТО СИ ЧИСТ ГЛАД
ОтговорИзтриванеДиетата със зелева супа е също една седмица и гарантирано се свалят килоглами от нея. Това е дието измислена от лекар и практикувана в кардилогичните боници в КАЩ при хора с наднормено тегло.. Аз лично съм я правила няколко пъти и винаги има ефект ако се изпълни правилно подготовката за диетата, самата диета и захранването. И най–важното, след тази диета не се получава така наречения ЙО–йо ефект.
ОтговорИзтриване