петък, 13 май 2011 г.

Минерален плаж Баня се готви за плувният сезон

Тече основен ремонт на плувният басейн в Баня

Кметът Драговчев издейства 10 000 лв за ремонт


Венцислав Гърменов заместник кмет Разлог
Венцислав Гърменов
Заместник кмета по социалните въпроси на община Разлог - Венцислав Гърменов съобщи за Selo-Banya.com, че общинската администрация е одобрила сумата от 10 000 лв., поискана от Николай Драговчев кмет на село Баня, за да бъде извършен ремонт на плувният басейн преди началото на летния сезон. Ще бъдат извършени доста подобрения и освежаване на помощните помещения, а също и големият басейн, който е с олимпийски размери и единствен такъв в региона между трите планини Рила, Пирин и Родопи.


Приятна изненада за най-малките

Детски плувен минерален басейн Баня
Също така основен ремонт се извършва и на детският плувен басейн, на който ще бъде заменена изцяло подовата настилка и облицовка на стените. Малките плувци ще бъдат приятно изненадани с подновеното съоръжение, а не по-малко щастливи ще са и техните майки, които ще цъмбуркат децата си без притеснение, че малчуганите може да се наранят на неравности по дъното или изкъртено парче плочка.


Кметство Баня гарантира ред и добра хигиена

Минерален плаж плувен басейн Баня
Кметство Баня гарантира стриктно спазване на хигиенните условия през това плувно лято. Тревата е добре окосена и чистотата в района на басейна си личи още от влизането в района на съоръжението, констатира екипът на Selo-Banya.com при направеното посещение на място. Служители от кметството заявиха, че тревата ще се поддържа постоянно късо подстригана, за по-голяма хигиена и да се намали вероятността от развъждане на влечуги и кърлежи в района на минералния плаж. Ще бъдат ремонтирани също вътрешните тротоарни пътеки от входа към басейна, които са правени преди около 15 години. Предвидени са средства за закупуване на още плажни шезлонги, тъй като тази година се очакват много повече посетители.

Минерален плаж село Баня плуване

Плаж минерална вода село Баня

Плувен басейн село Баня



Баня очаква много чуждестранни туристи това лято


Въпреки тежката икономическа обстановка в страната и Европа село Баня очаква сериозен приток от чужди туристи през това лято. Сигурен източник информира екипът на Selo-Banya.com, че се очакват няколко транша на израелски групи, на които почивката им в България включва 5 дневен престой на българското черноморие и след това от 5 дневен престой в село Баня или Банско. Имаме информация, че освен от почивката израелците силно се интересуват и от закупуване на недвижими имоти в региона и по-специално в населени места с топли минерални извори. Израелски граждани и техни агенции за недвижими имоти започнаха да проучват региона още през изтеклият зимен сезон, като често превземаха хотелите в ски център Банско и СПА центровете в село Баня.

Теснолинейката Добринище - Септември

Lokomotiv 609 теснолинейка Добринище Септември
Екипът на интернет портала Selo-Banya.com научи, че сериозна американска компания за проектиране и превръщане в туристически атракции на стари ЖП линии по цял свят усилено се интересува от теснолинейната влакова линия Септември-Добринище, която е построена през 1926 г., с дължина 106 км. и минава през три български планини - Пирин, Рила и Родопи. БДЖ са обявили същата за продан или за отдаване под концесия за минимум 25 години губещото съоръжение и ако не се намери инвеститор до началото на 2014 г., трасето ще бъде "замразено" и най-вероятно унищожено. Американската компания, името на която все още се пази в тайна е сериозен партньор в световен мащаб, заяви източникът ни. До няколко седмици време очакваме повече информация по случая и името на фирмата кандидат за поемане на теснолинейката. Веднага щом се сдобие с новини по сделката Selo-Banya.com ще информира своите читатели, затова следете нашите новини.

Още интересни теми:
Село Баня продължава с протестните дeйствия срещу изграждането на сметище
Край на проект "Регионално депо-Кочериново"
Собственичка на земи спира регионалното депо в Кочериново?
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Теснолинейката Септември - Добринище атракция
Големи регионални проекти на община Разлог
Нов план за развитие на Парк Пирин
История на теснолинейката Септември - Добринище
760mm теснолинейно железопътна парна машина
Гара Аврамово през зимата
Възстановяването на локомотив 609.76 за 760 мм.
Парк за танцуващи мечки в Белица
Пирин Голф & Кънтри Клуб

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.