събота, 22 октомври 2011 г.

Новините от България днес, вчера, онзи ден. Преглед на печата!

Новините от България и света за 7 дни назад

Най-интересните новини в новинарските емисии и информационни агенции


Муамар Кадафи убит!
Разбира се, че в световен мащаб новина номер едно беше залавянето и убийството на Муамар Кадафи, новина с която ни изненадаха водещи информационни агенции на 20 октомври, 2011 г. Бившият либийски диктатор Муамар Кадафи е бил убит по време на бягството му от неговия роден град Сирт. Новината беше разпространена от всички световно известни информационни агенции. Съобщено бе, че Кадафи е бил прострелян в главата.

След Садам Хюсеин и терорист номер 1 в света Осама Бен Ладен дойде ред и на Кадафи, за който също има доказателства, че подпомага терористите от Ал Кайда.

Ден преди убийството на либийския лидер ОЛАФ изрази загриженост за малкото издадени присъди у нас в областта на злоупотребите с европейски пари по финансиране на проекти. Страната ни остава на първо място сред другите членките на ЕС с 81 водени разследвания и други сходни действия до края на 2010 г. по случаи със съмнения за злоупотреби с европари. Общо 61 от разследваните случаи за измами в България са в областта на земеделието, сочи криминалната статистика на ОЛАФ. Общо в ЕС за миналата година са разследвани 419 сигнала, а в кандидатите за членство в Общността - Хърватия, Исландия, Черна гора, Македония и Турция – 14. Айлет отбеляза, че ОЛАФ разчита на подаването на сигнали, защото "не може да разследва всеки".

Русия пък ни шашна с най-новата бизнес услуга, която се предлага на световния пазар - Хакери под наем - нова мода срещу фирми конкуренти.

Нова мода за борба с конкуренцията "офлайн" и в интернет се появи напоследък - мода, за която някои от вас със сигурност ще кажат "това е само българска работа". Не, не е българска работа този път по изключение модерният начин за хакери под наем, наемани за борба с конкурентни фирми, техни сървъри и уеб сайтове идва от братска Русия. Руските хакери започнали да предлагат атрактивната услуга "хакери под наем", а фирми много бързо прозряли далаверата и веднага започнали да наемат хакерите, които да атакуват компютрите на техните конкуренти и да събират важна вътрешна секретна информация.

Ако направим кратък преглед на българският печат от региона за изминалите няколко дни ще се убедим, че последната седмица беше интензивна на нови събития и изпълнена с разнородни новини от страната. За България преобладаваха политическите новини, поради предстоящите избори и заглавия от рода на РЗС и Яне разтресоха Разлог или пък СДС поиска оставката на ЦИК, преобладаваха икономически анализи - Теснолинейката Септември - Добринище Туристическа атракция или мираж.

Наистина се случиха доста интересни неща, а новинарските емисии бяха изпълнени с предизборни новини и форуми, дебати на кандидат кметове и президенти. Нашите политици се разходиха из страната с надежда да впечатлят и да привлекат повече гласоподаватели за сметка на себе си или партиини интереси. Говореше се за купуване на гласове в цялата страна, както и ни припомниха за манипулирането на гласове в Разлог през изборната 2009 г. Може би поради тази причина Цветан Цветанов посети Банско на 15 октомври, където го посрещнаха с медена питка и вино от менче.

Полицията в Банско прикрива кандидати за общински съветници
С това заглавие пък ни изненада Цане Краваров (Александър Краваров) - екс кмет на Банско и настоящ кандидат за нов мандат. "В Банско се обещават средства и се раздават храни в ромската махала срещу гласове от партийни активисти, гласи новината. За тях е нормално да късат предизборни плакати, да пускат агитационни позиви по къщите по късна доба, да заплашват хората, че ако не бъде избран техният представител, държавата ще спре парите за Банско и други такива непочтени неща. Осен този предизборен политически фарс от град Банско дойде и друга, но този път по реалистична и положителна новина, на която мнозина се зарадваха - Банско търси 5 000 работници за ски сезон 2011-2012.

През това време Жена от Разлог навърши 103 години живот - "Колкото и болна да съм, чуя ли песен, тупне ли тъпан, хващам се на хорото и запявам и аз" , с блясък в очите разказва баба Миланка Полежанова от Разлог.

Друга добра новина, макар и криминална ни съобщи пресцентъра на Управление Полиция - Разбиха организирана група телефонни измамници в град Ветово.
Събраните данни в хода на разследването сочат, че групата има успешно извършени най-малко 14 телефонни измами в страната, от които са придобили сума от над 50 000 лева. По време на полицейската операция са били предотвратени други три опита за измама. Жертвите на престъпленията са от Хасково, Нови пазар, Шумен, Русе, Чирпан и други малки населени места. По време на акцията паралелно в Хасково е задържан 34-годишният Е.М, така нареченото „муле" на телефонните измамници.

Днес обаче е ден за размисъл преди местните и президентски избори, които ще се проведат утре - 23 октомври. По този повод се досещаме за Един откровен разговор с Омбудсманът на България - Константин Пенчев, който изразява тревожни и откровени размисли на човекът-държава, на човекът гражданин на България, на един обикновен като всички нас човек, който се възмущава от неспазването и неприлагането на българските закони, също както всички нас.

От МВР призовават гражданите, ако станат свидетели на купуване и продаване на гласове да подадат сигнал в съответното районно управление или полицейските служители, намиращи се в близост до секциите.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.