петък, 1 юли 2011 г.

Пореден протест в Баня - "Мълчалив протест" срещу изграждането на Депо за битови отпадъци се проведе за пореден път в село Баня

Пореден протест в Баня - "Мълчалив протест" срещу изграждането на Депо за битови отпадъци се проведе за пореден път в село Баня

Пореден протест в Баня - "Мълчалив протест" срещу изграждането на Депо за битови отпадъци се проведе за пореден път в село Баня. Граждански инициативен комитет "Защита на Баня" отново изрази несъгласието си с намерението на община Разлог да изгради ново сметище в региона, като протестиращите твърдят, че има сериозни нарушения и пропуски по целият проект, несъобразени с географското разположение и екологичната обстановка в региона.

Село Баня протест лого знак

Кое предизвика днешният "Мълчалив протест"


Термо SPA Хотел "Римска баня" в село Баня е домакин на "Първа национална конференция на общините на територията, на които са разположени находищата на минерални води", която стартира вчера. Мероприятието е организирано от Министерство на околната среда и водите и Българската асоциация по подземни води (БАПВ). Началото на срещата бе дадено в 11:30 ч. от Асен Личев - Дирекция Управление на водите и по програма ще продължи до 13:00 ч. на 1-ви Юли - днес, когато ще се проведе обобщителна Дискусия и Закриване на Конференцията ... Виж: [цялата статия]


© Снимка: Selo-Banya.com


© Снимка: Selo-Banya.com


© Снимка: Selo-Banya.com


Точно това събиране на все влиятелни личности от научните среди [виж повече] за обсъждане на общинските проекти за развитие и оползотворяване на минералните води в България даде повод за "Мълчалив протест" пред входа на хотел "Римска баня", като едно от мненията на протестиращите е, че не може да говорим за оползотворяване на минералните води в региона, а да не помислим, че предстоящото сметище ще наложи промяна в химичния състав на подземните води, тъй като ще се просмукват токсични вещества в почвата, отделени от ферментацията на битови и промишлени отпадъци, вещества които пък безпрепятствено ще проникнат в подпочвените води, а от там във всички естествени подземни водоизточници за питейни и минерални води.

Виж още: прочети цялата статия

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.