вторник, 31 май 2011 г.

Зелена карта САЩ измама - не известяват по e-Mail, съобщава USA посолството у нас

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

  Резултати Зелена карта 2012
  Проверка резултати Зелена карта DV-2012

Американското посолство в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от лотария "Зелена карта САЩ"

Зелена карта САЩ - пазете се от e-Mail измами

От дипломатическата мисия на САЩ съветват да не се отговаря на такива писма дори ако в тях се твърди, че са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Американското посолство в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток - позната като лотария "Зелена карта". От дипломатическата мисия на САЩ съветват да не обръщаме внимание дори ако в тях се твърди, че са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Държавният департамент е преустановил практиката по уведомяване на спечелилите чрез писма и никога не е използвал имейли за тази цел.

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА


Всеки получател на писмо или имейл, в които се споменава лотарията "Зелена карта", може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно, посочват от мисията. Консулският отдел напомня на евентуалните печеливши, че уведомяването никога не се извършва и по телефона.

Спечелилите в лотарията "Зелена карта" DV-2012 няма да получат уведомителни писма


Спечелилите в лотарията "Зелена карта" DV-2012 могат да проверят дали са спечелили, като посетят уебсайта DVLottery.State.gov след 15 Юли 2011 г. отново, тъй като от US Department of State съобщиха за възникнала грешка при първото публикуване, което е обявено за невалидно. Участниците в предишната лотария DV-2011, които са изпратили своя електронен формуляр от 2 октомври 2009 г. до 30 Ноември 2009 г. и са били изтеглени на случаен принцип, вече са уведомени от Консулския център в Кентъки, който е част от Държавния департамент.

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

Те могат да проверят статута на своите формуляри, като посетят уебсайта от 1 юли 2010 г. до 30 юни 2011г. Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията "Зелена карта". Единственото плащане е самата такса за виза, като това става в посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза, отбелязват от дипломатическата мисия. Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

За повече информация за програмата, както и за общи инструкции по визови въпроси може да посетите уебсайта на мисията в София


Източник: БТА
Снимки: greencardguide.org

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

ПОЛУЧАВАЙ НОВИНИ ОТ БАНЯ, БАНСКО И РАЗЛОГ НА СВОЯТ E-MAIL АДРЕС

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.