петък, 24 юни 2011 г.

Вестник "Струма" - Новините на югозападна България за лихварят сутеньор Иван Чангов - Ванчо Тери от град Петрич

Известният в югозападна България вестник "Струма", ден след случая със стрелбата по полицай, а именно известния петричанин Иван Чангов (Ванчо Тери) стреля най-хладнокръвно по служители на реда от полицейското управление в град Сандански. Публикуваната информация в онлайн изданието на Струма е изпълнено с уличаващи твърдения за този недосегаем, който както се оказва не вади пистолет на публично място за първи път.

Вестник Струма Ванчо Тери 24.06.2011



Кой е Иван Чангов и с какви "законни" дейности се занимава


Според статията, публикувана от югозападния вестник "Струма" Иван Чангов още известен като Ванчо Тери няма криминално досие, но единствените известни методи за препитание са сутеньорство и раздаване на пари срещу лихва (лихварство). И двете дейности се преследват от закона, и за двете дейности се предвижда затвор. Интересното тук е, че само органите на реда в Петрич, където живее популярния престъпник не знаят, че единствените му приходи са от престъпни дейности.

Как се стигна до фаталния инцидент


"Спусъка натиснал петричанинът Иван Чангов, по-известен като Ванчо Тери. Престрелката между униформения Ивайло Баладжанов и Тери станала след полунощ в сряда срещу четвъртък вечерта. Причината е съставен акт по Закона за движение. Изстрелът, произведен от Чангов, минал на два сантиметра от сънната артерия в областта на шията на цивилния в това време полицай Ивайло Баладжанов, който отговорил на стрелбата".

Каква дивотия!

Респект от органите на реда в България няма и това е доказвано от много подобни случаи. До къде я докарахме разни престъпни елементи най-нагло да вадят пищов и да стрелят по група полицаи, заради съставен акт за несъобразена скорост. Къде е държавата и до кога ще позволява "недосегаеми" мутри да се разполагат както си искат и да живеят на гърба на обикновените хора.

Вестник "Струма" описва инцидента така: "Инцидентът станал пред сградата на полицейското управление в Сандански, след като Ванчо Тери, който е сред редовните посетители на курорния град, навлязъл с бясна скорост с личното си БМВ в пешеходната зона в района на "Интерхотел Сандански". Десетките посетители на заведенията на централната улица са станали свидетели на наглото поведение на Иван Чангов, който демонстрирал недосегаемост, управлявайки луксозното си возило на затворената за движение за моторни превозни средства улица "Македония", която се намира перпендикулярно на Интерхотел Сандански".

Очевадно!

Не само редакторите на вестника знаят за наглите прояви на Иван Чангов. Знаят го и началниците, които отговарят за реда в южните градове, знаят го и данъчните управления (НАП), знаят го и други местни органи. Защо нито една от изброените инстанции не е взела мерки по адрес на престъпника. Ако това се бе случили по-рано, ако някой бе доказал престъпните дейности на Чангов, то той щеше да се намира в затвора и този инцидент нямаше да е факт.

Бойко Дункин - зам. шеф на ОД на МВР в Благоевград


За в.Струма заместник началника Окръжна Дирекция на МВР Благоевград обяснява: "В нощта на инцидента Ивайло Баладжанов не е бил на работа. С колега, който също е бил в почивка, към 23:45 часа седели в кафене в района на "Интерхотел Сандански" и забелязват автомобил БМВ, който в пешеходната зона срещу хотела се движи опасно между пешеходците и застрашава да сгази човек или седящите на околните маси клиенти. Обикновено по това време повечето санданчани и туристи се разхождат в тази част на града. Баладжанов и колегата му сигнализират дежурния полицай, че има автомобил, който нарушава Закона за движение по пътищата. Взимат се съответните мерки. Сигналът е предаден на автопатрула по пътен контрол и не след дълго въпросното БМВ е спряно в друга част на града. На водача Иван Чангов е предложено да бъде глобен с фиш, като наказанието е 30 лв. глоба и отнемане на 2 или 3 контролни точки от талона. Той отказал и се наложило да му бъде съставен акт. Чангов е призован в полицейското управление в Сандански, където му е съставен актът. Бил е изключително възмутен от това, че полицаите си вършат работата и му пишат акт"

Полицаите нямат право да глобяват!

Явно грешката е в полицаите, че се опитват да осигурят спокойствието на гражданите. Не може тези "скапани ченгета", както "съвестния" гражданин Чангов ги обижда да нарушават спокойствието му и на всичко отгоре да му търсят сметка, а даже и да го глобяват, че просто упражнява рали-виражи в центъра на града. Какво пък толкова лошо е направил човека? Те ченгетата се заяждат с него без причина и плюс това нямат никакво право да го глобяват - той е недосегаем от закона.

Полицаите са за разстрел!

Как се случва стрелбата по полицая: "В този момент Чангов се връща, изважда пистолет и с един изстрел прострелва Баладжанов в областта на шията. Куршумът е минал много близо до сънната артерия. Намесва се друг полицай - Атанас Коцев, който разпорежда на Чангов: "Легни и хвърли пистолета!". Той обаче насочва пистолета и към него. Полицай Ат. Коцев прави предупредителен изстрел във въздуха, след което го прострелва в областта на корема. Чангов е закаран до болницата в Сандански с линейка, а Ивайло Баладжанов с личния му автомобил. Дори в лечебното заведение Чангов е продължил да отправя закани към Баладжанов за саморазправа и убийство. Той няма криминалистична регистрация. Пистолетът е законно притежаван."

Законен пистолет на всеки сутеньор

Явно е излязъл нов закон, а именно на всеки лихвар и сутеньор да се раздава законно оръжие, за да може да се защитава от онези, които се опитват да го нападнат. В случая полицаите от Сандански нападат Чангов, та даже искат и пари да му вземат като му пишат "измислен" акт за нищо и той човека какво да прави ще се защитава я!

Хирургично отделение на МБАЛ "Св.Врач" в Сандански


Д-р Г. Алексиев обясни: "Двамата ранени в престрелката постъпиха към 00:30 часа в болницата. Единият беше с огнестрелна рана в областта на дясната част на шията. Два сантиметра са спасили полицая Ив. Баладжанов от смъртоносно нараняване. След като раната му беше обработена, бе транспортиран за ВМИ - София без опасност за живота."

Два сантиметра e цената за полицай!

Благодарение на някакви си два сантиметра семейството на един полицай се размина с най-лошото. И защо? Защото едни безскрупулни елементи се разхождат безнаказано със законен пищов на кръста и имат право да решават как полицията трябва да се отнася с тях. Къде е държавата и на кого защитава интересите? Явно наказанията и глобите са само за нормалните граждани, а своеволията и привилегиите се полагат на престъпниците. В този случай по-добре всички да станем престъпници и да превърнем България във втора Сомалия, Судан или Афганистан.

Окръжна прокуратура

Окръжна прокуратура - Благоевград започна разследване срещу Чангов по чл. 116 от Наказателния кодекс - за опит за убийство на длъжностно лице. В рамките на същото досъдебно производство се води и разследване по отношение на полицая Атанас Коцев, произвел изстрела срещу Ванчо Тери. Към момента той е следствен за причиняване на тежка телесна повреда от длъжностно лице. Ако Чангов бъде подведен под наказателна отговорност, го грози наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, обясни говорителят на държавното обвинение в Пиринко Весела Стоилова. Фактът, че въпреки, че е бил без униформа, Ванчо Тери е знаел, че Баладжанов е полицай и заканите, които е отправил към него, карат разследващите да смятат, че в случая става въпрос за опит за убийство.

За близо месец Ванчо Тери участвал в няколко скандала в заведения в Сандански. Много често е виждан по улиците на града да се движи в компания на четирима-петима приятели петричани, като любимото му облекло е бели панталони, риза или тениска. Има чисто криминално досие, но според полицаи основният му бизнес е свързан с услуги на жрици на любовта и лихварство. Демонстрира висок стандарт на живот.

Заключение!

Според цялата изнесена информация във вестник "Струма" излиза, че НАП, Полиция и Прокуратура са били наясно с деянията на Чангов и пътищата, чрез които се сдобива с висок стандарт на живот. Защо досега никой не предприе мерки този човек да бъде поставен там, където е мястото му? Защо трябваше да бъде опечалено поредното полицейско семейство? Крайно време е в тази държава някой да се замисли и да заработи сериозно върху проблемите с организираната престъпност. Вестник "Струма" и други медии публикуват информация за престъпните деяния на недосегаеми, но те нямат нито властта, нито пък задачата да се справят с тях. Ние медийте единствено подсказваме къде и какви престъпления има, но някой трябва да се справи с тях и това е държавата. Ако и тя не може да го направи най-добре ще е да продадем къщите си на безценица и да се изселим в друга държава, където тези неща са уредени.

Прочети:

1 коментар:

  1. Сега е май 2012 и тоя престъпник е още на свобода! А в закона пише, че го грозят до 20 години затвор... Гати държавата!

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.