събота, 23 април 2011 г.

Наводнение в село Баня

Всяка пролет село Баня се наводнява

Почти всяка пролет жилищни квартали на село Баня са помитани от наводнения. Това се случва в периодите на пролетното затопляне и началото на снеготопенето в Пирин. Последното такова беше преди една, когато р.Глазне преля от коритото си и наводни до първия етаж няколко къщи в т.н. квартал Долната махала, в края на ул."Баненска буна". Тогава екипи от Гражданска защита и Противопожарна служба се наложи да отводняват къщите в продължение на два дни, за да могат хората отново да пребивават в тях.

Борба с наводненията в Баня - спечелен проект


Преди няколко дни Община Разлог се похвали, че е спечелила проект за безвъзмездно финансиране от ЕС на стойност 1 030 948 лв. Парите са по кандидатстван проект "Прилагане на дребномащабни меркиза предотвратяване на наводнения в село Баня, община Разлог". С реализирането на този проект ще бъде решен един много тежък проблем за голяма част от населението на село Баня, което всяка пролет тръпнеше в очакване на прииждащите води на реките Глазне и Пихла.

Къде ще бъдат вложени отпуснатите средства


Обект по проекта е участък от река „Пихла”, с. Баня, с обща дължина 829 л.м. Предвидените мерки включват почистване на речното корито в участъка, определен като силно рисков и корекция на речното корито в същия участък чрез изграждане на подпорни стени. Проектът за корекция на река Пихла, преминаваща през северозападната част на село Баня (десен приток на р.Глазне, която се влива в р.Места) ще спре сериозните проблеми и материални щети, като наводненията на подземните етажи на къщите и на улиците, които се превръщат в реки при дъждовно време или в периода на топене на снеговете. Изпълнението на планираните в проекта мерки за предотвратяване на наводнения ще доведат до регулиране на водния отток и нивото на реката, ще внесат и спокойствие в домовете на хората от Баня.

Снимка Красимир Герчев кмет Разлог
Цитирам статия от agencia.bg:
"С поредния проект от кметска администрация се хвалят, че са най-добри и най-кадърни. Несъмнено този пореден одобрен за финансиране проект на община Разлог показва правилния стил и метод на работа, несъмнено е, че кметът на Разлог Красимир Герчев и администрацията му успяха да докажат своя капацитет и показаха на другите общини пътя за работа по европейските проекти... не спират със самохвалството от кметския кабинет, който Красимир Герчев наследи от Любен Татарски, настоящ депутат от управляващата партия, не без помощта и благословията на ГЕРБ".

Още интересни теми:
Край на проект "Регионално депо-Кочериново"
Собственичка на земи спира регионалното депо в Кочериново?
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Теснолинейката Септември - Добринище атракция
Големи регионални проекти на община Разлог
Общински съвет Разлог - протоколи и решения 2011
Нов план за развитие на Парк Пирин
Депо за битови отпадъци в село Баня
Пирин Голф & Кънтри Клуб Разлог
Владимир Колчагов обвини всички служители от Община Банско
Деца от Баня разбиха елитна гимназия в Банско
Разложки зет измамник завлече Богомил Бонев

1 коментар:

  1. Тази година с всичките тези наводнения стана доста сериозно и се надявам дъждовете да по спрат.Вече сме месец август, а от лятото освен дъжд и наводнения друго не ми идва на ум като кажа.Дано тези средства да бъдат вложени там където има нужно и да се помогне на всеки да оправи своят дом, който е градил с години.Много хора си отидоха заради наши човешки грешки и незаконни постройки които пречат на водата и от там...се получава един малък ад.Нека се погрижим да няма повече инциденти.

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.