четвъртък, 19 май 2011 г.

Фейсбук хакери изнудват деца за пари

Рекет във Фейсбук

Интернет измами рекет изнудване пари
Пръкна се най-новата измама в интернет и то в най-разпространената социална мрежа Фейсбук. Щом в ГДБОП вече имат подаден сигнал за нея, значи пристъплението е добило внушителни размери. Хакери сменят паролите на децата във Фейсбук, после ги карат да пращат SMS-и, за да им дадат новите кодове. Рекетът се прилага и за пароли на разпространени в интернет забавни и стратегически игри. Интернет-измамниците дори се представяли в скайп от името на жертвите си. Така и били забелязани от бдителен родител, който в скайп видял, че детето му е на линия, докато то било на изпит.

Най-разпространените интернет измами

Хакерите се включват в акаунта на някой от социалните мрежи, най-често Фейсбук. После от негово име искат пари от приятели с обяснението, че се е случило нещастие или непредвидена неприятност. Обикновено молят паричният превод да бъде изпратен ведага и на даден адрес.

Следващата схема обхваща не толкова ученици, колкото техните родители. При тази измама получавате имейл. Той ви предоставя предварително резултат от футболна среща, която ще се играе на следващия ден, при това напълно безплатно. На другия ден получателят с изненада установява, че прогнозата е била вярна. През следващите седмици той получава още и още имейли с прогнози, които също се оказват верни.

И така, след като в продължение на седмици се залети с учудващо верни прогнози, най-накрая ви се предлага възможността да си купите резултати, при това срещу възсолена сума. Трикът тук е, че повечето хора, на които са изпратени имейли, вероятно са получили погрешни резултати и вече са отпаднали от схемата. Малка част от хората обаче са получили имейли с верни резултати и те се хващат на измамата, като скъпо си плащат за това.

В ГДБОП вече са залети от хора с подобни жалби. Лошото за правоохранителните органи е, че тези измамници се разкриват трудно, защото твърде умело „замазват” следите си в мрежата.




Източник: razkritia.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.