четвъртък, 19 май 2011 г.

Банско получи още един старт от световна купа по ски 2012

Последно редактирана на 15.12.2011

Банско се утвърждава като фактор в ски спорта

Банско световна купа ски 2012
Ски курорт Банско може да се нареди сред големите нации домакинствали в един сезон два важни старта от световна купа по ски - при жените и при мъжете. Това стана ясно, след като Япония отказа мъжките стартове за 2012 г заради земетресението и ядрената авария от 11 март. След като от Международната федерация по ски обявиха решението на японците от Българска федерация по ски кандидатстваха за домакинство на тези стартове при мъжете, предадоха информационни агенции от страната. В тази връзка на посещение в София пристигнаха директорът на световната купа за мъже Гюнтер Хуяра и шефът на скоростните дисциплини към ФИС Ханс Пирен.

Кандидатурата на Банско с предимство


Гюнтер Хуяра каза: "Отличната организация на стартовете за мъже в Банско тази година и близостта ви до Сочи е големия плюс на вашата кандидатура". Той бе приет от министъра на спорта Свилен Нейков, заедно с президента на БФ по ски Цеко Минев и заместника му Георги Бобев.

В международния календар за 2011-2012 г. България ще е домакин на стартове за Световната купа при дамите в спускането и супер-гигантския слалом, но след днешната среща имаме нов шанс за старт и при мъжете. Това е доказателство за отличната ни работа. Ще отправя предложение към министър-председателя Бойко Борисов и колегите от правителството. Надявам се, въпреки трудностите от финансовата криза да намерим начин за подкрепа. С нетърпение очакваме избора на ФИС – заяви министър Нейков.

Решението за домакинството на отменените стартовете при мъжете от Япония ще бъде взето на 5-и юни в Порторож (Слвн), където се провежда календарната конференция на ФИС. Ако Международната федерация по ски одобри кандидатурата на Банско, то в курорта ще се проведат стартовете при мъжете в гигантския слалом и слалом на 18 – 19 февруари 2012, а седмица дамите ще карат спускане и супер-г пак там на 25-26 февруари.

Още интересни теми:
Протест в Банско заради проверка от ЕС
Теснолинейката Септември - Добринище атракция
Kметовете на Банско и Разлог предложиха нов план за развитие
Община Банско се отзова на зов за помощ
Пирин Голф & Кънтри Клуб Разлог
Банско очаква най-много гърци за празника
Паркът за танцуващи мечки в Белица
Как да живеем до 100 години

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

ПОЛУЧАВАЙ НОВИНИ ОТ БАНЯ, БАНСКО И РАЗЛОГ НА СВОЯТ E-MAIL АДРЕС

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.