четвъртък, 16 юни 2011 г.

Заплата $100 000 за длъжност чистач,  $150 000 получава строителен работник

"Австралия е като Елдорадо", смята Лиево, която е дошла в Австралия преди една година по време на ваканция. Сега тя получава по $5000 на месец (всички суми в статията са в американски долари - бел. ред.), като работи всеки 2 от 3 седмици в откритата медна мина Уим Крийк. "Тук е много, много лесно за един геолог да си намери работа", коментира тя. Началник на една мина може да взима повече от $200 000 на година, което е повече от директора на Федералния резерв на САЩ.

В Австралия чистач получава $100 000 заплата




"Може да видите момичета да чистят лагерите на миньорите и те без особени усилия ще взимат $100 000 на година", казва Трейси Рейс, туроператор от град Карата. Причините за тези главозамайващи заплати и липсата на кадри са елементарни - в цяла Австралия живеят едва около 22 милиона души, които не могат да запълнят пазара за разработване на огромните природни богатства на континента. Добивната индустрия (полезните изкопаеми, минно дело, газ и петрол) е планирала проекти за около $400 милиарда, които ще се нуждаят от поне 70 000 нови работници през следващите пет години, твърдят правителствени източници.

"Австралия има нужда от временни чуждестранни работници", смята най-богатият човек в Австралия. Състоянието й се изчислява на над $10 милиарда и е придобито чрез миньорската индустрия. Предвижда се и строителната индустрия да отвори нови 196 000 работни места за същия период, като повечето от тях също ще са свързани с мините и енергийните проекти. Бумът е в самото си начало, но въпреки това вече не достига работна ръка – не само за квалифицирани професии като геолозите, но и за неквалифицирани. Така дори и строителите, чистачите, готвачите и шофьорите печелят огромни суми.

От друга страна, за Австралия е много трудно да си набави необходимата работна ръка, за да поддържа бума на миньорската индустрия, разказва в свой репортаж "Ройтерс". Все по-свитият пазар на специалисти води до вдигане на заплатите, а това в комбинация с поскъпващия австралийски долар оказва натиск върху целия производствен сектор. Началник на една мина може да взима повече от $200 000 на година, което е повече от директора на Федералния резерв на САЩ. Шофьорите на камиони също взимат шестцифрени заплати. Строителите получават около $150 000, което е повече, отколкото заплатите на лекари и адвокати.

Още интересни теми:
Зелена карта САЩ резултати 2012 обявени за невалидни
Бойко Борисов - Размисли и страсти!
Измами с кредити онлайн! Кредит срещу копие от лична карта
Банско ще получи старт от световна купа по ски 2012
България е във война - мобилизират спецчастите
Паркът за танцуващи мечки в Белица
Пирин Голф & Кънтри Клуб

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.