понеделник, 9 май 2011 г.

Сметище за битови отпадъци в село Баня

Да спасим Баня от отровите на бъдещо сметище

Да направим Баня добро място за живеене



СРЕЩА С ОТВОРЕНИ ВРАТИ ПОД НАСЛОВ "ДА СПАСИМ СЕЛО БАНЯ"
19:00ч - Читалище село Баня - 10.05.2011

Протести Банско Пирин екология ски пистиТова са главните теми, които ще се разискват на среща на всички граждани от село Баня, организирана от инициативна група хора, която ще се проведе в 19:00 ч на 10.05.2011 г. в читалище "Просвета" в Баня. От инициативната група съобщиха, че това ще бъде предварителна среща за сондиране на мнения на жители на село Баня и разгласяване на намеренията за сериозни протестни действия, относно предстоящото изграждане на открито Депо за битови отпадъци в непосредствена близост до селото. Следващата среща-митинг ще се състои след една седмица и ще бъдат поканени жители от съседни селища, кметове, общински представители на властта, и много медии от всички пространства. Инициаторите твърдят, че имат неоспорими факти за нарушена процедура по няколко важни етапа за такъв род обществени поръчки. Известни юристи от региона заявиха, че случаят е прецедент и изгубеното съдебно дело е било тенденциозно обречено, за което ще бъде сезиран международният съд в Хага с официална жалба за разглеждане на фактите по делото. Те твърдят, че община Разлог е пренебрегнала мнението на хората от Баня и околните населени места, не е направено законосъобразно допитване до населението и е организирано подвеждащо гласуване на сесия на Общински съвет през 2010 г. Подозрително е също и направеното обществено обсъждане на ПУП (28.05.2009г) за предстоящото депо. В присъствен списък на присъстващите за обществено гласуване са записани само имена на служители на Община Разлог и представители на неизвестни фирми, които дори не са от село Баня. Инициаторите обещаха да предоставят за публикуване копия на уличаващи документи за направени нарушения и подвеждащо гласуване по процедурата за предстоящото изграждане на депо за битови отпадъци.

СРЕЩА С ОТВОРЕНИ ВРАТИ ПОД НАСЛОВ "ДА СПАСИМ СЕЛО БАНЯ"
19:00ч - Читалище село Баня - 10.05.2011

Това е само началото заканиха се организаторите


Инициаторите на "съпротивата" заявиха, че това е само началото на серия мирни протестни действия, които смятат да доведат до край. Увериха, че случаят ще бъде подаден и разискван пред влиятелни телевизионни предавания като "Господари на ефира", "Хрътките", телевизии като "СКАТ", "Пирин", "Окото", редица печатни издания и др. Официална жалба за разглеждане на действията по процедурата ще бъде внесена в Парламента на РБ, Омбудсмана на РБ и връчена лично на ключови фигури, заемащи висши постове в управлението на страната. Инициаторите са силно възмутени от начина, по който е проведена цялата процедура и твърдят, че така не са постъпили дори и комунистите по времето на уедряването на земята за учредяването на ТКЗС-тата.

Още интересни теми:
Край на проект "Регионално депо-Кочериново"
Собственичка на земи спира регионалното депо в Кочериново?
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Какво мислите за изграждането на сметище в село Баня
Община Разлог спечели делото за сметище в Баня
Иван Гюров се похвали пред Агенция Фокус за новото депо в Баня
Взеха проби от благоевградското сметище край Бучино
Грозни снимки от село Баня
Kметовете на Банско и Разлог предложиха нов план за развитие
Община Банско се отзова на зов за помощ
Пирин Голф & Кънтри Клуб Разлог
Банско очаква най-много гърци за празника
Как да живеем до 100 години

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.