събота, 30 април 2011 г.

Община Разлог спечели делото за сметище в Баня

Село Баня ще се сдобие с депо за битови отпадъци


Агенция Фокус съобщи, че Община Разлог е спечелила делото за подробния устройствен план на новото депо за битови отпадъци в село Баня

Административният съд в Благоевград се произнесе в полза на Община Разлог по жалбата срещу обявяването на подробния устройствен план (ПУП) на новото депо в общината. Това каза ръководителят на проекта за ново регионално депо на Разлог Иван Гюров пред Агенция Фокус. Собствениците на частни земи, които са отчуждени за изграждане на депото, са подали жалба срещу начина, по който е бил обявен подробният устройствен план. Решението на съда изцяло потвърждава действията на кмета на Разлог. Мотивите на съда са, че общината е спазила всички изисквания за обявяване на плана, който включва общински и частни имоти. Ние сме спазили изискванията за публичност – чрез обявяване в Държавен вестник, чрез обява в местната преса, чрез информационното табло в община Разлог и кметство Баня. Решението на съда е окончателно, обясни Гюров.

Кое възпира началото на строителството на депото

Има дела, които са за обжалване на заповедта за отчуждаване на частни имоти за изграждане на депото. Тези дела са били спрени до излизане на настоящото решение на Благоевградски административен съд. Сега ни предстои да подадем молби за възобновяване на производството. Ние ще приложим решението на Благоевградски административен съд, което е съотносимо и с решаването на другите спорове. Това ни дава увереност, че тези дела ще приключат бързо, допълни ръководителят на проекта. След като излезе решението по другите дела срещу Община Разлог, тогава предстои да се подадат документи в МОСВ за изграждане на депото, тъй като проектирането вече е приключило. Категоричен съм, че ще може да спазим срока до края на август, когато трябва да внесем документите за кандидатстване за финансиране и за самото строителство на съоръжението, допълни Иван Гюров.

Проектът „Подготовка на инвестиционен проект за Регионално депо - Разлог и предприятие за предварително третиране на отпадъци” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд. Източник: www.focus-news.net

Още по темата:
Край на проект "Регионално депо-Кочериново"
Собственичка на земи спира регионалното депо в Кочериново?
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Трябва ли да изчистим село Баня от боклука
Грозни снимки от село Баня
Депо за битови отпадъци в село Баня
Взеха проби от благоевградското сметище край Бучино
Нов план за развитие на Парк Пирин
Да изчистим България за един ден
Наводнение в село Баня
Теснолинейката Септември - Добринище атракция

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.