четвъртък, 7 юли 2011 г.

БТВ и Сутрешен блок на живо предаване в Баня - тема: Депо за битови отпадъци

Виж: Как протече срещата в Баня
Още: Разложко село на бунт срещу сметище - Баня не иска бунище


От телевизия БТВ потвърдиха за Selo-Banya.com, че на 8 Юли 2011 г. от 7:30 ч. мобилен екип на Сутрешният блок на българската телевизия БТВ ще излъчи директно от центъра на село Баня среща с инициативен комитет и граждани против изграждането на ново депо за битови отпадъци в околностите на селото. Известната телевизия прояви интерес по темата след като тя стана актуална, поради предшестващи репортажи на три други български телевизии, а именно телевизионен канал ОКО, СКАТ, телевизия ТВ7. Повече за предаването и участниците в него ще намерите веднага след края на излъчването на страниците на Инфо портала Selo-Banya.com.

Граждани от село Баня се обявяват против ново сметище


Припомняме, че гражданското общество в Баня се обяви против проект за изграждане на регионално депо за битови отпадъци, което се предвижда да приема боклука на четири общини в Пиринско - Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Депото трябва да бъде построено в непосредствена близост до село Баня, което предизвика недоволството на жителите. Те твърдят, че предвиденият терен не е подходящ и ще има фатални последствия за екологичното равновесие в целият регион на Разложка котловина. Протестиращите твърдят още, че всички тяхни претенции са подсигурени с научни доказателства и трудове на известни специалисти в еколожките проучвания в различни региони на България. Едно от спряганите имена е на прочутия специалист Проф. Д-р Инж.Костадин Д.Щерев - Водещ изследовател на хидрогеотермалните и балнеолечебни ресурси на България и на Разложкия регион, който наскоро изпрати свое послание под заглавие "За сметището в Баня".

Повече за предаването в сутрешния блок и участниците в него ще намерите веднага след края на излъчването на страниците на Инфо портала Selo-Banya.com в раздел НОВИНИ.
Всички публикувани статии по темата:
Мълчалив протест в село Баня
Село Баня протестира отново и каза твърдо "не"
Вестник Струма: "Извънредна пресконференция в Благоевград"
Пресконференция за обсъждане на депото в село Баня
Вестник Струма публикува мнение и коментари за сметището в Разложкото село Баня. 400 се вдигнаха на митинг
Професор Щерев за сметището в Баня
Протестен митинг в село Баня срещу депото за отпадъци
Митинг - село Баня протестира срещу ново сметище
Село Баня продължава с протестните дeйствия срещу изграждането на сметище на неподходящ терен в Разложко
Село Баня: Депо за отпадъци Разлог - мнения, коментари на известни онлайн медии
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Баня
Община Разлог - Отворено писмо за предстоящото депо за битови отпадъци
Протест в село Баня срещу изграждането на сметище
Сметище за битови отпадъци в село Баня
Община Разлог спечели делото за сметище в Баня

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.