четвъртък, 2 юни 2011 г.

Митинг - село Баня протестира срещу ново сметище

Ден на Ботев, Спасов ден и Митинг на гражданско недоволство


Така ще отбележат днешният ден в село БаняПротестен митинг - Инициативен комитет от село Баня предаде за Selo-Banya.com, че на днешният ден - "Ден на Ботев", а по съвпадение и "Спасов ден" от 19:00 ч. в центъра на село Баня пред сградата на Кметство Баня ще се проведе първият от предстоящата поредица Митинги в знак на протест срещу изграждането на сметище на територията на Община Разлог.

Протестиращите заявиха, че борбата едва сега започва и ще продължи, докато не приключи в полза на гражданското общество. Те твърдят, че предстоящото сметище не трябва да бъде построено на предвиденото място, защото ще нанесе сериозни екологични поражения на цялата Разложка котловина. "Това ще доведе до значителни климатични аномалии, а от там и здравни проблеми за населението и особено за следващите поколения"... Това е мнение дадено от специалисти в областта казаха представители на инициативният комитет, като гарантират достоверността на твърдението с документи.

Има сериозни нарушение в процедурата

От инициативата твърдят, че има факти за допуснати нарушения при преотреждането на земите и протоколите за обществено гласуване


Гражданите от село Баня се възмущават от начина, по-който е протекла подготовката по цялата процедура и проекта за предстоящото сметище и се заканиха да докажат нарушенията. Гражданското мнение в Баня за сега е разделено на две. Една част от населението защитава идеята за новото депо, а другата твърди, че тя не трябва да се осъществи. Чуват се коментари и предложения за ново преразглеждане на проекта и референдум. За днес са поканени гости от региона, телевизионни и интернет медии да отразят събитието. Очаквайте повече информация тук на нашият сайт веднага след приключване на митинга. Екип на Selo-Banya.com ще присъства и ще отрази публичната проява. Очаквайте...!

Още интересни теми:
Село Баня продължава с протестните дeйствия
Депо за отпадъци Разлог - мнения, коментари на известни онлайн медии
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Какво мислите за изграждането на сметище в село Баня
Община Разлог спечели делото за сметище в Баня
Иван Гюров се похвали пред Агенция Фокус за новото депо в Баня
Взеха проби от благоевградското сметище край Бучино
Грозни снимки от село Баня
Kметовете на Банско и Разлог предложиха нов план за развитие
Големи регионални проекти на община Разлог

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

ПОЛУЧАВАЙ НОВИНИ ОТ БАНЯ, БАНСКО И РАЗЛОГ НА СВОЯТ E-MAIL АДРЕС

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.