понеделник, 12 септември 2011 г.

Манипулират ли се изборите в Разлог? bTV репортерите разследване - Новини Разлог

Според документалният филм на bTV - Гласове от Пирин, изборите в Разлог през 2009 г. са били манипулирани. bTV репортерите разказват:

"Проекти за стотици милиони евро превръщат малкия град Разлог в голям и апетитен залък за всички, които искат да потопят ръка в потока от инвестиции. С увеличаването на потоците от пари се засилва и натискът върху избирателите. Работници от няколко строителни фирми в града твърдят, че са били уволнени, защото не гласували за настоящия кмет на Разлог инж. Красимир Герчев. Твърдят, че на последните местни избори началници от близките до кмета и до ГЕРБ фирми са стояли пред изборните секции, за да следят кой идва да гласува".

България престъпност грама Джеймс Пардю

По време на частичните избори преди две години Тома Добрев е началник на местното полицейско управление. Той отговаря лично за специален дневник на изборните нарушения. Записал е 15 сигнала. Три от тях са превръщат в досъдебни производства. "По принцип срещу всеки ще се води компроматна война ,включително и срещу мен. Нормално е", казва от своя страна Герчев.

Според местните нечестните хватки в битката за кметското място са продиктувани от големите икономически интереси в района. Освен близостта до Банско и ски пистите, мястото е апетитно заради предстоящото изграждане на нови ски зони и туристически обекти за стотици милиони евро. Само ски зона "Кулиното" е на стойност над 250 милиона евро. Веднага след втория тур, загубилият изборите кандидат на десните Благой Дункин призовава благоевградския административен съд да анулира резултатите. Съдът обаче решава, че законът е спазен, а всички сигнали остават недоказани.

В студиото на "Тази сутрин" заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков призова гласоподавателите, които имат данни за нарушения на изборното право, да сигнализират в полицията. По думите му това е най-сигурният начин виновните да бъдат наказани. Бившият зам.-председател на ЦИК проф. Михаил Константинов е категоричен, че опити за купуване на гласове винаги ще има, защото тази дейност е доходоносна. "Целта ни е да направим тази дейност неефективна", заяви проф. Константинов. Той успокои хората, че вотът им не може да бъде контролиран и ги призова да накажат тези, които се опитват да ги накарат да гласуват насила, като пускат недействителни бюлетини или пък пуснат вота си за някой друг кандидат. "Дори да ви предлагат пари, вземете парите и гласувайте за друг", каза Константинов.

Филмът "Гласове от Пирин" на репортера ни Иван Георгиев, който разследва механизмите, които решават вота в Разлог ще можете да видите тук

Филмът на Антон Хекимян "Кърджалийски времена" пък можете да видите в рубриката bTV Репортерите.

bTV призовава хората: "В рубририката Аз, репортерът очакваме вашите сигнали за нередности, свързани с предстоящите избори. Можете да изпращате своите снимки и видеоматериали в новата ни категория "Избори". Очакваме вашите сигнали за изборен туризъм, купуване на гласове, предизборни парадокси, както и забавни и смешни случки, на които сте станали свидетели".

Сигнали за корупция до КППК при Министерски Съвет



Ако ви предлагат пари или ви принуждават да гласувате не по ваша воля, ако сте били принудени или изнудвани да участвате в корупционна схема за неправомерно заплащане на парична сума, за да получите определена услуга или да ползвате преференции по незаконен път, можете да съобщите за това директно на Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК) към Министерски Съвет на Република България, като пишете за случая на интернет адрес - www.anticorruption.government.bg.

2 коментара:

  1. Не знам дали има манипулации но заповядайте да видите сегашните избори 2011.Нашия кмет е налепил навсякаде плакати.Вместо да позволи на определени места да слагат предизборни плакати той сам е нарушил това правило.Все едно града е негова собственост.Та то няма място къде да си залепят други кандидати.Ако аз бях кандидат кмет се чудя къде ли да си поставя плакат.В задълженията на кмета е да ми предостави място.Господин Герчев дайте ми идея къде имат право да лепят другите кандидати?Аз лично място не намирам.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е в селата от цялата околия само плакатите на Герчев са разлепени на всякъде като че ли ще идва цирк Дружба на представление. Бай Герчев колко си жалък само колкото и да се буташ на хората в очите никой не те иска не разбра ли крайно време е да си обереш крушите и да освободиш мястото за някой по-кадърен. Не разбираш ли че Татарски те направи кмет насила, а сега пак по негова причина ще останеш извън класацията, защото на Разлог му омръзна "А на мене" да се разполага с общината като че ли е на дядо му. Вън нагли муцуни оставете Разлога да диша спокойно.

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.