събота, 17 септември 2011 г.

Банка Пиреос нова E-mail измама Ограничен достъп до профила

Измама с кредитна карта в Piraeus Bank е последното изобретение на онлайн измамници. Получавате писмо в пощенската си кутия, че по ваша кредитна сметка са извършени някои обичайни активности. Тази атака е част от нова кампания банкови измами от рода на Кредит срещу копие от лична карта. Пазете личните си данни и не отговаряйте на такива писма!

Писмото изглежда като релно изпратено от Банка Пиреос


Писмото изглежда като релно изпратено от Банка Пиреос, защото като подател е посочен "Piraeus Bank, support@piraeusbank.bg", което за много хора няма да пробуди съмнение. По надолу пише, че имате "Ограничен достъп до профила - Банка Пиреос", което веднага заинтригува вниманието ви да прочетете съобщението докрай. Любопитството ви се пробужда от това, че:

Вариант 1 - Вие сте клиент на банката и веднага ще си помислите най-лошото, а именно, че някой е "изцедил" банковата ви карта, или ...

Вариант 2 - Някой се е сдобил с кредитна карта в Банка Пиреос на ваше име, което буди същото притеснение като при Вариант 1.

Следва обяснението, цитирам:
"Банка Пиреос непрекъснато се работи за гарантиране на сигурността чрез редовен скрининг на сметки в нашата система. Наскоро прегледах вашия профил и имаме нужда от повече информация, за да ни помогне да ви осигури сигурна услуга. Докато ние можем да събираме тази информация, достъп до чувствителни функции, ще бъде ограничен. Бихме искали да възстановим Вашия достъп възможно най-скоро, и се извиняваме за неудобството."

Защо е ограничен достъпа до профила ми?


Писмото продължава с обяснението "Защо е ограничен достъпа до профила ми?", което още повече ви кара да продължите да четете по-нататък и през главата ви минават всякакви мисли.

Следва: "Вашият акаунт за достъп е ограничен поради следната причина (и):"

15-09-2011: Забелязахме, че някои необичайна активност на кредитната карта, свързани с вашия профил в Банка Пиреос. (Вашият случай ID поради тази причина е PP-001-291-405-806).

Ако получателят не se замисли "Защо от Банка Пиреoс ми изпращат писмо с толкова правописни и граматически грешки", значи е много вероятно да изгори.

Как мога да получа достъп възстановени моя профил?


Неграмотно преведеното с Безплатен онлайн преводач като Google translate, продължава с "Как мога да получа достъп възстановени моя профил?".

"Това е обикновено доста лесно да се грижи за неща като това. Повечето от времето, ние просто се нуждаят от малко повече информация за вашата сметка или най-новите сделки. За да ни помогне с това и да разберете какво можете и какво не може да прави с вашия профил, докато проблемът е решен, отидете на:"

Вход

Тук трябва да сте много внимателни, защото ако кликнете на тази връзка тя ще ви отведе в сайт, който ще се опита са инсталира така известният "фишинг" (fishing), т.е. това е програма, която се инсталира в нечий компютър, за да проследи и изпрати информация за всякакви пароли, вход при онлайн банкиране, банкови сметки, лична информация и много други. Като поставите курсора на мишката върху надписа "Вход", отдолу над лентата ще видите интернет адреса на сайта, където трябва да ви отведе самата връзка, а той изглежда така: "http://121.130.238.81/logs/sms/online/index.php". Сами виждате, че никъде в адреса не пише "piraeusbank.bg" или "piraeusbank.com". При направената от мен справка виждам, че IP адреса на този сайт (121.130.238.81) е някъде в Сеул, Корея.

Писмото продължава така:
"Ние ще прегледаме информацията Ви предоставим и електронна поща, ако имаме нужда от повече подробности или когато Вашата сметка се върна към нормалното."

След като завършите всички елементи на контролния лист, вашият случай ще бъдат преразгледани от една от нашата сметка специалисти. Ние ще ви изпратим имейл с резултата от прегледа.

Свържете се с нас

Copyright © 1999-2011 Банка Пиреос

Тук също не трябва да кликате върху връзката "Свържете се с нас", защото води до същия адрес, който по-горе съм описал.


16 Септември, 2011, Радко Александров

Още интересни теми

Зелена карта САЩ измама - не известяват по e-Mail
Измами с изборни гласове в Разлог на избори 2009
ГЕРБ тактически лъжат обществото с мораториума за ГМО
Facebook тайно сканира вашето лице
Facebook опасни публикуване на бебешки снимки
Сайтове мамят клиенти на M-tel в интернет
Зловещите софийски улици - Wikileaks
Фейсбук хакери изнудват деца за пари
Разложки зет измамник завлече Богомил Бонев

3 коментара:

  1. Аз също съм получил този мейл и се се чудех какво става като аз нямам сметка в тази банка. Е напълни се с всякакви измамници в интернет.

    ОтговорИзтриване
  2. Със сигурност някой ще изгори, защото чета по форумите, че много хора са се хванали на измамата. Наистина много добре е изработена и ако човек не внимава може да пострада. Напоследък все повече се говори за Онлайн кредит само срещу копие на лична карта. Много трябва да се внимава къде се оставя копие на личната карта.

    ОтговорИзтриване
  3. Izmamata e mnogo uspeshna. Edin poznat kaza 4e se e hvanal i e otgovoril na maila dal e li4nite si danni za online bankiraneto. Po kasno se e dosetil i se e obadil v bankata da blikira kartata si.

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.