неделя, 30 октомври 2011 г.

Балотаж 2011 резултати избори, Банско - Икономов, Баня - Драговчев

30 Октомври, 2011

Избори 2011 - балотаж

Кой ще е новият президент и кои ще са кметовете в 2/3 от общините в България се решава днес, на втория тур на изборите



Изборният ден започна в 6.00 ч. и продължи до малко след 19.00 ч. на 30 октомври, като можеше да бъде удължен с още час, ако пред секциите има опашки от гласоподаватели. За президент имаха право да гласуват 6 933 748 български граждани, а за местна власт 6 514 917.

Забрани за изборния ден

Изборният кодекс не допуска и поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която ще се гласува. Тази забрана важи за изборния ден до края на гласуването. Забранено е обявяването "под каквато и да е форма" на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите. В деня на вота традиционно е забранена продажбата и сервирането на алкохол, а също и ловуването

Да си припомним

На първият изборен тур преди седем дни гласувалите 3 593 751 българи изпратиха на балотаж кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев - Маргарита Попова (40.11%) и тази на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов (28.96% ). Вижте кой кого подкрепя на балотажа за президент.

По данни на Централната избирателна комисия само 91 общини си избраха кмет на първия тур, утре в останалите 173 общини ще гласуват отново и за местна власт. В 831 села - също, като на 11 места ще се явят по трима кандидати, тъй като двама от първите трима претенденти имат по равен брой гласове. Там ще гласуват с три бюлетини, ако има избор и за кмет на общината.

Как протече изборния ден



Как протече изборния ден можете да видите подробно на специалната емисия на инфо порталът на с.Баня тук: Избори 2011 - балотаж

1 коментар:

  1. Ай честито на победителите! Да са живи и здрави и повече да слушат избирателите си. Да не ни псуват наляво и надясно и да казват, че им дреме на оная работа, че властта е в тях и могат да правят каквото си поискат, могат да уволняват който си поискат и т.н.

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.