петък, 8 април 2011 г.

Големи регионални проекти на община Разлог

На 07.04.2011 г. в.Струма публикува интервю с настоящият кмет на община Разлог Красимир Герчев. Темата на разговора е относно предстоящите големи проекти за развитие на региона най-вече като туристическа дестинация.

Да развием региона заради хората


Красимир Герчев кмет община Разлог logoДа развием региона заради хората е главната идея на управлението не само на община Разлог, но също и община Банско. Кметът Герчев казва: "Винаги има надежда за добрите проекти и съм убеден, че развитието на общината и региона като цяло върви именно през развитието на комплекса като такъв. Лично съм убеден и съм лансирал идеята, че ние трябва да вървим като регион заедно. И затова съм провеждал редица срещи с ръководството на община Банско за прокарване на идеята да работим като регион. Европа е на регионите и като регион имаме шансове да спечелим големите проекти. Всички знаем предимствата на проект Ски и голф комплекс "Кулиното" и този проект решава бъдещето на община Разлог, решава въпроса за намирането на работа на младите хора, в него ще намерят реализация нашите деца и хората от общината."

За мирният граждански протест в Банско


Протести Банско Пирин екология ски пистиКметът Герчев коментира Mирният граждански протест, който се състоя на 04.04.2011 г. точно на входа на Национален Парк Пирин в град Банско така: "Мирният протест не е натиск, а желание за диалог, желание да влязат научните среди, когато се коментират проблемите относно промяната на плана за управление на парк "Пирин". Искаме разумно използване на планината. В Европа има ски зони, които попадат и в НАТУРА 2000, и в ЮНЕСКО, и в природни паркове. След като сме членове на ЕС, това законодателство и това право се полага и на нас. В диалог с научните среди, с природозащитници, с хората от неправителствените организации и правителството искаме да се вземат предвид и интересите на местните жители, за да се постигне баланс в използването на планината. Защото, използвайки я разумно, ние по този начин ще я щадим."

Ще продължи ли застрояването в планински терени


Кулиното Разлог Пирин планина снимкиНапоследък много нашумя въпросът с незаконното застрояване, повдиган от екозащитни организации в България относно безпрецедентното застрояване в Парк Пирин, което еко групите твърдят, че е недопустимо нарушение на няколко закона и европейски наредби. Кметът Герчев коментира: "Във всички тези проекти: Кулиното и зоната, Банско и Добринище, никога не се е коментирало застрояване на планината, говорим само за съоръжения за спорт - пътеки и писти, нищо друго. На този етап имаме добър диалог с правителството и държавните мъже и се надявам да бъдем чути, защото всеки жител и всеки гражданин на Разлог иска този проект да се случи, за да гарантираме развитието на региона и бъдещето на нашите деца." ... Вижте цялото онтервю на в.Струма

Още подобни теми:
Край на проект "Регионално депо-Кочериново"
Собственичка на земи спира регионалното депо в Кочериново?
Обръщение против изграждането на депо за битови отпадъци в Разложко
Протест в Банско заради проверка от ЕС
Нов план за развитие на Парк Пирин
Паркът за танцуващи мечки в Белица се оживи
Пирин Голф & Кънтри Клуб
Депо за битови отпадъци в село Баня
Да изчистим България за един ден

0 коментара:

Публикуване на коментар

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.