неделя, 15 май 2011 г.

Автомагистрала "Люлин" официално открита

Бойко Борисов откри автомагистрала "Люлин"


DarikNews предаде: С грандиозна церемония автомагистрала Люлин бе открита официално от премиера Бойко Борисов. Въпреки прерязването на лентата, все още инфраструктурата на населените места в община Перник, която е пострадала при изграждането на аутобана, не е възстановена. Борисов пое ангажимент това да се случи преди края на май. Жителите на най-засегнатото село Голямо Бучино обаче запазват готовността си за протести и припомнят, че дори щетите върху инфраструктурата да бъдат възстановени, селото остава изолирано от големия трафик и без шанс за развитие.

Автомагистрала Люлин София откриване


България започва да излиза от транспортната изолация, в която се е поставила - с това се похвали регионалният министър Росен Плевнелиев при откриването на първата от нужните седем магистрали у нас. Ползите - отбиване на трафика, по-малко замърсяване на въздуха в градовете и по-бързо предвижване: „Гражданите на Перник имат с какво да се похвалят. Това е градът на „Голф"-овете, те се движат доста бързо, така че с „Голф" може за по-малко от 10 минути да го вземат". За жителите на Голямо Бучино, които се оплакват, че остават изолирани от трафика, Пленвелиев коментира: „Магистралите никога не изолират, те свързват".

Пред Дарик председателят на Инициативния комитет срещу „Люлин" Иван Младенов изказа противоположно мнение: „Ако ние нямаме връзка с магистралата, за нас е абсурд да имаме някакво развитие".

Автомагистрала Люлин София откриване

Магистралата разделя Голямо Бучино на две части, освен това инфраструктурата е разрушена при строителните дейности, допълни кметът на селото Стефан Зафиров. Той изрази опасение, че и възстановителните дейности на турската фирма „Мапа Дженгиз" няма да бъдат качествени: „Вместо да се изгребат от калта канавките от тяхната база към селото, те само я разкарват. Ние сме вече и без знак „Голямо Бучино".

Кметът на община Перник Росица Янакиева каза: „Официалните власти трябва да направят изводи не само по отношение на този обект. По принцип не може този, който спечели търга и дойде, да бъде безотговорен към инфраструктурата".

Премиерът Бойко Борисов, който пристигна с хеликоптер на церемонията, обеща: „До 28 май съм дал указания на Плевнелиев да бъдат решени проблемите им. Така, както идвах на 15 дни да проверявам тази магистрала, така ще я проверявам, докато не си оправят инфраструктурата".

Автомагистрала Люлин София откриване

Според регионалния министър крайният срок е 26 май, а според жителите на селото - тогава ще стане ясно дали ще има нови протести или не.

Междувременно протестиращите срещу високите цени на горивата се опитаха да дойдат на церемонията, но не бяха допуснати и изчакваха участниците да си тръгнат в началото на магистралата.

Автомагистрала Люлин София откриване


Източник: dariknews.bg

Още интересни теми:
Какво мислите за изграждането на сметище в село Баня
Община Разлог спечели делото за сметище в Баня
Иван Гюров се похвали пред Агенция Фокус за новото депо в Баня
Взеха проби от благоевградското сметище край Бучино
Грозни снимки от село Баня
Kметовете на Банско и Разлог предложиха нов план за развитие
Големи регионални проекти на община Разлог

1 коментар:

  1. Ей прост народ бе хора. какво упреквате правителството за тия магистрали не знам защо слушате и подражавате на Станишевия глупак и всички други комунисти. Тия расипаха държавата и народа. В кой век живеем та трябва да пътуваме 7 часа, за отидем на 450 км на море. Хората имат хубави пътища и такова разстояние го взимат за 2 часа, а ние 3 ден път с камили.

    ОтговорИзтриване

ЗА ДА ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР !!!

За да оставите коментар е необходимо да изберете опция "Анонимен" или да използвате един от социалните профили, посочени в падащото меню "Изберете потребителски профил:". Препоръчително е обаче да посочвате името си.

МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ СИ САМО НА КИРИЛИЦА *** КОМЕНТАРИ НА ЛАТИНИЦА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ОСВЕН АКО НЕ СА НАПИСАНИ НА АНГЛИЙСКИ !!!

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.